Calmă

Calma

Stăteau la o vorbă și o țigară la balcon, vorbind despre cele petrecute în ultima săptămână. Fiecare plecase în plata ei. Dar au revenit și trebuiau să-și vorbească. În trecut și-au tăcut, iar acest lucru le-a complicat, oarecum, prietenia.

Își vorbeau repede. Probabil de frică. Ca să nu scape ceva din vedere și apoi să fie prinse că au tăcut, adică și-au mințit una alteia. Rapiditatea cuvântului elimină din riscul de a spune minciuni.

– De ce ești atât de calmă?

– Nu știu, sunt?

– Da. Ești calmă pentru că nu ești nicicum implicată și te bucuri de prezența unui om fără să ai gânduri ascunse?

– Probabil. Și e frumos așa. E drăguț: discuțiile, situația. Iar eu sunt liberă și neprinsă în complicații.

– Dar acum te-am pus pe gânduri? Și o să vrei să dispari… .

– Cam da. Acum nu mi se mai pare corect. Mi-aș lua valiza și aș pleca. Asta aș face în mod normal. Dar cum ambii tăcem, în această conjunctură nu am de ce să fug. Mă mai joc cu prezența lui fără obligații în viața mea un pic, apoi mai vedem.

A fost onestă? Aproape a recunoscut că flirtează fără să-și dorească acest lucru. De fapt ”flirtează” e prea mult spus. Dacă să faci complimente unei persoane, să o faci pe inajutorata și lipsita de forță, iar mai apoi să-i zâmbești cochet, având drept cei mai fideli parteneri în acest joc o pereche de sandale cu tocul înalt, care nu te rod, și o fustă vaporoasă cu buzunare și cu imprimeu tribal, să induci o stare de confort psihic înseamnă să flirtezi, atunci da, asta a făcut.

Sau nu. Nu mai știe. Lucrurile se complică în capul ei. Nici măcar nu știe ce gândește el, dar deja se teme că ar putea să o vadă altfel. De ce? Pentru că e atent, pentru că îi întinde mâna, pentru că-i deschide ușa, pentru că o așteaptă fără să trimită sms-uri cu ”ai ajuns sau nu?” Stă acolo calm și elegant. Și zâmbește. Sincer și frumos.

 Pe cine trădează: pe ea, pe el sau pe cel pentru care mai plânge uneori pe ascuns?

Și dacă în mintea ei ea s-a gândit că el s-ar fi putut gândi la altceva decât ce există acum înaintea lui? Rapiditatea cu care o femeie poate să găsească o soluție pentru a uita pe cineva la care a ținut și apoi să-și transforme soluția în problemă este uluitoare… .

Dar ea nu vroia o tactică, nu a căutat cuiul. El a venit singur. Calm și elegant.

Foto: http://avecesestoyasiyloescribo.blogspot.ro

Advertisements

One thought on “Calmă

  1. Cristi says:

    Lăsați-vă de țigări…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s